Wat anderen zeggen

ECBO DIMENSIES – LEVEN LANG LEREN – 2018 (E. Voncken):

“In een atelier leer je van je baas en van je collega’s. Dat hebben we vertaald naar ons onderwijs. Het ambacht moet je leren van iemand, niet van een systeem of allen uit boeken. Dat is de kern. De persoon is centraal gemaakt in het onderwijs”

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS – MAGAZINE-zomer 2020 (A. Hiskemuller):

“Er is veel vraag naar ambachtelijk geschoolde coupeurs. Ook als het gaat om nieuwe technieken en innovatieve materiaal is er behoefte aan hooggekwalificeerde vakmensen die mee kunnen denken met de couturier of kostuumontwerper.”

NATIONALE OPERA & BALLET – MAGAZINE-november 2019:

“Van de vele meters die je maakt tijdens de opleiding leer je veel. Dat vertelt Jochem, tweedejaars student: “Je moet steeds je aanpassingen goed doorvoeren en zelf nieuwe oplossingen vinden voor problemen. Het is veel denkwerk, maar dat is ook leuk.”

VOLKSKRANT MAGAZINE – maart 2020 (C. Narinx)

Jeanne Hermans over haar eindexamen:

‘Dat ik alleen maar foto’s had. En een filmpje waarin Dior-ontwerper John Galliano naast de jurk staat. Toen ik die video vond, kon ik wel huilen van geluk. Uit het beeldmateriaal, en uit oude schetsen van andere Dior-creaties heb ik mijn patroon moeten afleiden. Ik ontdekte dat het achterpand doorloopt in de mouwen, dat de manchetten teruggevouwen moeten worden en dat het fluweel van de kraag een stukje doorloopt over de onder- kant. Ik heb ook flink zitten zwoegen op de queue, want die moest rechtop staan.’

VOLKSKRANT MAGAZINE – maart 2020 (C. Narinx)

Mariëlle van Putten over haar voortraject:

“Van kleins af aan ben ik al bezig met naaien. Ik ging met mijn moeder mee naar de lapjesmarkt, en maakte zelfbedachte poppenkleertjes. Op mijn 6de kreeg ik mijn eerste naaimachientje. Na mijn vmbo lag de keuze voor een opleiding mode en maatkleding voor de hand. Daarna wilde ik me dolgraag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied. Ik wist dat Meesteropleiding Coupeur bestond”