Inleiding

De Stichting Meesteropleiding Coupeur

Welkom bij Meesteropleiding Coupeur, de enige opleiding in de Benelux en omgeving, waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Onze studenten gaan na het volgen van de drie jaar durende voltijdopleiding aan de slag op het beste kwaliteitsniveau bij ateliers van theatergezelschappen, couturiers of vestigen zich als zelfstandig coupeur.

Naast de voltijdstudie en de deeltijdopleiding biedt de Meesteropleiding Coupeur ook diverse dag- en  avondcursussen aan. Voor meer informatie klik hier.

De Meesteropleiding Coupeur is een stichting met als doel het uitstervende ambacht van coupeur nieuw leven in te blazen en heeft geen winstoogmerk. De stichting werkt nauw samen met De Nationale Opera, Het Nationale Ballet, Toneelgroep Amsterdam, Stage Entertainment, Het Internationaal Danstheater en de couturiers Mart Visser, Jan Taminiau en Iris van Herpen.


IETS VOOR JOU?

Om de Meesteropleiding Coupeur te mogen volgen dien je in het bezit te zijn van het basisniveau coupeur. Iedere student, ongeacht leeftijd en/of vooropleiding, wordt getoetst middels een toelatingsassesment. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.