Algemene Informatie

De Stichting Meesteropleiding Coupeur Amsterdam

Meesteropleiding Coupeur Amsterdam is de enige opleiding in de Benelux en omgeving waar je het ware coupeurvakmanschap leert op een hoogwaardig niveau. Onze afgestudeerde leerlingen gaan na het volgen van de drie jaar durende voltijdopleiding aan de slag op het hoogste kwaliteitsniveau bij ateliers van theatergezelschappen, couturiers of vestigen zich als zelfstandig coupeur. 

Naast de voltijdstudie en de deeltijdopleiding biedt de Meesteropleiding Coupeur ook diverse dag- en avondcursussen aan.

De Meesteropleiding Coupeur is een stichting met als doel het uitstervende ambacht van coupeur nieuw leven in te blazen en heeft geen winstoogmerk. Belangrijkste reden van ons bestaan is de vraag uit de praktijk naar goede zeer kwalitatieve  en gedegen coupeurs. De stichting is geinitieerd door onder andere de Gemeente Amserdam en de beroepspraktijk als de  De Nationale Opera en Ballet, ITA (voorheen Toneelgroep Amsterdam), Stage Entertainment, Het Internationaal Danstheater, meerdere modebedrijven en couturiers als Frans Molenaar, Mart Visser, Jan Taminiau en Iris van Herpen. We worden structureel gesponsord door vak organisaties als MITT vakraad en Stichting Meester Koetsier. Het Prins Bernard Cultuurfonds levert een substantiele bijdrage in de financiering van een van onze praktijkprojecten.

ONZE UNIEKE OPLEIDING IETS VOOR JOU?

Om de Meesteropleiding Coupeur te mogen volgen dien je in het bezit te zijn van het basisniveau coupeur. Iedere kandidaat, ongeacht leeftijd en/of vooropleiding, wordt getoetst middels een toelatingsexamen. Informatie hierover geeft je beter inzicht welke eisen we stellen. Uiteraard willen we je graag helpen in de voorbereiding en kan je hierover altijd contact met ons opnemen.

9 november Symposium "Het belang van vorm"

Op zaterdag 9 november organiseert de Textielcommissie in samenwerking met Meesteropleiding Coupeur en de Jeruzalemkerk ertegenover dit symposium waarvan de inhoud naadloos aansluit op onze unieke vakopleiding.

Uniformen voor Trammuseum

De tweedejaars leerlingen, specialisatie Heren, zijn bezig met een bijzonder Erfgoedproject. Zij ontwikkelen en produceren replica's van uniformen van de Rotterdamse Tram Maatschappij, voor het RTM-museum in Ouddorp.

Meer nieuws