Aanmelden

Aanmelden

Wil je meer informatie over de opleiding(en)? Vul dan onderstaand je gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Of neem contact met ons op: 020 820 1153 of info@meesteropleidingcoupeur.nl

AANMELDEN BIJ DE MEESTEROPLEIDING COUPEUR, HOE DOE JE DAT?

 

De Meesteropleiding Coupeur biedt drie verschillende trajecten:

 • Voltijd Gezel A, Gezel B, Gezel C en de Eerste Meesterproef.
 • Deeltijd Gezel-A en Gezel-B,
 • De Basis.

Aanmeldprocedure De Basis (1 jaar, 26 lesdagen op zaterdagen)

De Basis is geschikt voor diegenen die niet of nauwelijks ervaring hebben met de naaimachine en met kleding maken.  Hiervoor geldt een andere aanmeldprocedure dan voor de coupeursopleiding. Er is geen selectie of toelatingsexamen voor De Basis.

 • De kandidaat informeert zich goed over het programma van De Basis.
 • De kandidaat vult het aanmeldformulier in en stuurt het aan de Meesteropleiding Coupeur.
 • De Meesteropleiding stelt een overeenkomst op die door kandidaat en de Meesteropleiding wordt getekend.

 

Aanmeldprocedure Voltijd- en Deeltijdtraject

De voltijdopleiding (3 jaar, 4 dagen in week) leidt je op tot Meestercoupeur.

Het deeltijdtraject  (2  jaar, 1 dag per week) leidt je op tot Gezelniveau-A. Daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar het deeltijdtraject Gezel-B (1,5 jaar, 1 dag per week op vrijdagen). Gezel-C plus de ‘Eerste Meesterproef’ kunnen uitsluitend in de voltijdvariant worden doorlopen.

 

 • De kandidaat informeert zich goed via de website of via een bezoek aan onze (online) Open Ateliers over de opleidingstrajecten. 
 • De kandidaat meldt zich aan via het aanmeldformulier op de website of op papier, tijdens het Open Atelier. Naar aanleiding hiervan wordt beoordeeld of de kandidaat voldoende basisvakmanschap (startniveau) en motivatie heeft om uitgenodigd te worden voor een toelatingsgesprek.

Voor het toelatingsgesprek neemt de kandidaat het volgende mee:        

 1. Portfolio; foto’s, schetsen en/of ontwerpen;
 2. Patronen;
 3. Recent gemaakte kledingstukken of ander relevant werk die je startniveau van het kleermakersvak bepalen.

Op basis hiervan wordt de kandidaat beoordeeld op niveau en motivatie en worden de studiemogelijkheden besproken.

Indien de beoordeling van het toelatingsgesprek positief is wordt de kandidaat uitgenodigd voor het toelatingsexamen.

 • Het toelatingsexamen vindt plaats op één van de ateliers van de Meesteropleiding Coupeur waar de kandidaat gedurende 2 dagen zelfstandig (delen van) kledingstukken vervaardigt. Daarna presenteer en  motiveer je het gemaakte werk en wordt het beoordeeld.
 • Als het toelatingsexamen naar oordeel van de Meesteropleiding positief verloopt, volgt er een opleidingsovereenkomst die door de kandidaat en de Meesteropleiding wordt getekend.

 

 

 • 1 Persoonlijke gegevens
 • 2 Ervaring & motivatie
Persoonlijke gegevens


De Meesteropleiding Coupeur beoogt studenten die al een basisniveau als kleermaker hebben verder op te leiden tot het niveau van meester-coupeur.
De meester-coupeur is werkzaam in een theater- of coutureatelier waar gespecialiseerde maatkleding van zeer hoge kwaliteit gemaakt wordt. De kern van het werk bestaat uit het interpreteren van ontwerpen en het vervolgens daadwerkelijk maken van kostuums of andere kledingstukken van hoge kwaliteit voor dames of heren. De meester-coupeur streeft naar perfectie in de technische uitvoering van een kledingstuk. 
Op dit moment is er binnen de theater en couture wereld vraag naar kwalitatief hoog geschoolde coupeurs. Met het diploma van de Meesteropleiding Coupeur wordt je opgeleid voor deze arbeidsmarkt.

Perfectie tot de laatste steek

"Het vak van coupeur zit in de lift, ook in Nederland, waar de meesteropleiding coupeur hooggekwalificeerde jonge vakmensen aflevert".

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd in het Volkskrant magazine van 7 maart. 

Te huur: Unieke passtudio voor ontwerpers en bedrijven

Naast Londen, New York en Hong Kong, ook in Amsterdam!

Kijk hier voor meer informatie of boek een passessie online.

Meer nieuws