Nieuws / Agenda

Nieuw! PASSTUDIO TE HUUR

Na London, New York en Hong Kong, lanceert Alvanon een passtudio bij de Meesteropleiding Coupeur.

De eerste Alvanon Passtudio van Nederland!

Ontwerpers, bedrijven, mode-opleidingen etc. kunnen terecht in onze studio voor collectie presentaties, technische fittings en doorpas sessies. Er is keuze uit een breed scala aan Alvanon Alvaforms; Alvanon Standard EU dames en heren mannequins in diverse maten; van XS t/m XL en plus size.

Soort: Passtudio

Oppervlakte: 50m2

Aantal Alvaforms: 15

Maten dames: 34, 36, 38, 40, 42, 44, 46 en plus size: 18, 20, 22

Maten heren: 48, 50 (2x), 52, 54 

Bijzonderheden:

- Alvaforms bieden een consistente pasvorm in collecties

C&A heeft de meest consistente pasvorm; Lees hier het artikel

- De passtudio is een zeer lichte ruimte met spiegelwanden en een scheidingswand (indien gewenst)

- Zeer geschikt voor fotosessies vanwege het licht  en de ruimte

- Een absolute plus zijn de Alvaforms plus sizes!

Boek hier de Alvanon Passtudio

Heb je vragen of specifieke wensen? Neem gerust contact met ons op.

Tel: 020-8201153 Email: fitstudio@meesteropleidingcoupeur.nl

Voor algemene vragen over de Alvaforms neem je contact op met Alvanon fitstudio@alvanon.com of met de klantenservice in Londen uk.costumerservice@alvanon.com.

Achtergrondinformatie:

Wat is een fit Form: Bekijk de film 

Hoe maak je gebruik van een fit form: Bekijk de film

Alvanon is marktleider in het leveren van consultancy op gebied van ‘Fit & Sizing’ voor de kledingindustrie. Tevens is Alvanon in het bezit van ‘s werelds grootste database van driedimensionale bodyscanonderzoeken en hun klantenbestand omvat de grootste namen in de mode-industrie.” www.alvanon.com

 

 • 04 sep ARTIKEL FashionUnited: "Partners in Craft" Meesteropleiding Coupeur x Alvanon
 • 06 jul Persbericht MASTERS IN CRAFT

  Amsterdam, 6 juli 2017

  MASTERS IN CRAFT 

  Zes leerling-kleermakers werden meester op de Meesteropleiding Coupeur in de specialisaties Dames Couture, Herenkostuum en Historisch kostuum. De diploma-uitreikingsceremonie vond plaats in het atelier waar vele kilometers zijn gemaakt om het meesterschap in de vingers te krijgen.

  Scheve schouders en toch een streep recht laten lopen, historische jaren ‘30 oplossingen om een brede schouderpartij in een colbert te krijgen, een korsetconstructie waaraan een bouwwerk hangt en waarin de drager zich toch kan bewegen als in een T-shirt, een rokkostuum in een schotse ruit waaraan zelfs een Schot zich niet zou wagen; het zijn slechts een paar voorbeelden van het getoonde vakmanschap.

  De ceremonie werd bijgewoond door connaisseurs. Daarbij de initiatiefnemers Gemeente Amsterdam, Nationale Opera & Ballet en Toneelgroep Amsterdam. Verder Claes Iversen als betrokkene in de categorie Couture, de begunstigers MITTraad en Meester Koetsierfonds, het actieve bestuur, opdrachtgevers als Tess van Zalinge en Museum van Loon en de werkgevers van de nieuwe kleermakers. En natuurlijk de docenten/meester kledingmakers in alle categorieën van het construeren van een kledingstuk, leerlingen in opleiding en familie en vrienden van de kersverse vakgenoten.

  In augustus start een nieuw leerjaar voor gezellen A, B, C en wederom een nieuwe lichting meesters. 

  Informatie: Stichting Meesteropleiding Coupeur, Jan Maijenstraat 11-15, 1056 SE Amsterdam, 020-8201153, info@meesteropleidingcoupeur.nl

  Pers: Voor meer achtergrondinformatie en/of beeldmateriaal: c.shulmeister@meesteropleidingcoupeur.nl

  Meesteropleiding Coupeur biedt sinds 2011 educatie aan een nieuwe generatie moderne ‘bespoke tailors’ voor theater, opera, ballet, film en haute couture.

 • 11 nov Kom naar de Open Dag van 12:00 - 15:00 uur

   

  Proef de sfeer tijdens de Open Dagen! 

  De Open Dag geeft je een goed beeld van wat MOC jou te bieden heeft. Ontdek deze plek vol passie voor het kleermakersvak, creativiteit en ambitie! Tussen 12.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom om vragen te stellen, docenten en studenten te ontmoeten en divers werk van studenten te zien.

  Open Dagen  2017 / 2018

  van 12:00 - 15:00 uur

  Zaterdag 11 november

  Zaterdag 13 januari 

  Zaterdag 14 april 

   


   

   

 • 29 mrt ARTIKEL FashionWeek.nl: Bijzondere samenwerking met Nationale Opera & Ballet

  De Meesteropleiding Coupeur staat op de FashionWeek.nl met een mooi artikel over de bijzondere samenwerking met Nationale Opera & Ballet.

   

   
 • 16 apr Meesteropleiding Coupeur in TV-programma LifeStyleXperience

  Er is speciaal een item gemaakt over de Vakraad MITT: De mode- en interieurbranche waarin o.a. de directeur van de Meesteropleiding Coupeur de ambachtopleiding vertegenwoordigd en de ontwikkelingen van de mode-branche bespreekt.

  Uitzending Gemist?

  Bekijk de uitzending hier