Coupeur voor theater, couture, musea

De coupeur en de ontwerper

Een meestercoupeur interpreteert ontwerpen en vertaalt en vervaardigt deze naar daadwerkelijke kostuums en kledingstukken. De coupeur ontwerpt niet zelf, maar begrijpt goed hoe een ontwerp naar concrete vorm te vertalen, tot in het detail. Twee belangrijke vakkenmerken maken we belangrijk in onze opleiding. Het volledig perfect werken; de technische uitvoering van ieder item moet van het hoogste niveau zijn. En het kunnen meedenken of denken voor de ontwerper, opdrachtgever. Het creatief coupeurs vakmanschap maakt dat de coupeur komt met technische constructie oplossingen en afwerkingsmogelijkheden. 

Door uitstekende technische vaardigheden (met hand en machine), en tot in de details hebben verworven van nieuwe technieken (diverse kledingstukken), aangevuld met breed ontwikkeld kennis van kostuumgeschiedenis, stoffen en stijlrichtingen leggen we een basis dat onze coupeurs ook kunnen komen tot technische oplsosingen als de standaarden niet afdoende blijken te zijn..

De meestercoupeur werkt vaak onder hoge tijdsdruk en moet kunnen omgaan met wisselende en onverwachte situaties. Goede communicatieve eigenschappen, een flexibele instelling en een probleemoplossend karakter zijn naast vakkennis eigenlijk onmisbaar. Daarnaast durft een meester-
coupeur ook verantwoordelijkheid te nemen, kan hij/zij zelfstandig werken en geeft in grotere organisaties zelfs leiding aan andere coupeurs.

Een meestercoupeur kan overal ter wereld aan de slag; het ambacht van het kostuum en kleding maken is universeel en van alle tijden.