NIEUW: Intensieve cursus Damesblazer

Naar Alxander McQueen

Door Fabiane Chaudron

Fabiane Chaudron is als docent in het damesvak verbonden aan de Meesteropleiding Coupeur. In haar eigen atelier Fabicci Fashion maakt zij damescouture. Daarnaast is haar hand te zien in couture collecties van o.a. Ronald van der Kemp, Ilja Visser, Mart Visser en het te vroeg overleden talent Percy Irausquin. Na een tactisch opgebouwde studie bij meerdere scholen en academies begon Fabiane als patroonmaakster bij Berghaus Confectie om door te groeien tot hoofd-patroonmaker en coördinator patroonafdeling bij diverse sportmerken en uiteindelijk in de haute couture te gaan werken o.a als hoofd atelier. Fabiane omschrijft zichzelf als ‘een creatieve vakidioot’.

Inhoud

Deze blazer is een curriculumonderdeel van onze deeltijdopleiding damesspecialisatie en heeft een oplopende reverkraag, een gepaspoilleerd knoopsgat, bijzondere deelnaden in voor- en achterpand en in de ingezette mouwen met een mouwsplit met knopen. Het strakke silhouet ontstaat door precisie maatwerk met figuurvormende delen die de taille accentueren. De zakken zijn uitdagende details. De blazer wordt gevoerd.

Niveau

De blazer valt bij ons in de Gezel B fase en vergt gedegen voorkennis van patroon- en naaitechnieken. Op basis van een in de les getekend patroon op maat wordt er gemodelleerd en een toile gemaakt voor de 1e pas. Na de pomp volgt snijden, verstevigen, pasklaar maken, 2e pas, vervaardigen en afmaken met voering inzetten, afwerken en persen.

Data en tijd

De cursus omvat 16 vrijdagen van 9:00-17:00 (inclusief pauzes): 31 jan, 7, 14 en 28 feb, 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 17 en 24 april, 8 15 en 29 mei, 5 en 12 juni 2020.

Werkzaamheden thuis

Minimaal 1,5 dag per week thuis werken.

Aantal deelnemers

Minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers

Prijs

16 lessen voor € 1.350,- exclusief 21% btw, inclusief koffie en thee en exclusief materialen.

Materialen

Een volledige gereedschaps- en materialenlijst is beschikbaar bij inschrijving. Over de te gebruiken stoffen volgt persoonlijke correspondentie.

Deelnamecertificaat

Een deelnamecertificaat wordt uitgereikt als de cursist minimaal 80% van de lessen aanwezig is geweest.

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier of neem contact met ons op via telefoonnummer

020 820 1153 of mail naar info@meesteropleidingcoupeur.nl

 

Data onder voorbehoud; de cursus start bij voldoende inschrijvingen.