Actueel

Nieuwsbericht: accreditatie opleiding Tailor Professional

De unieke ambachtsopleiding Tailor Professional is een opleiding op niveau 5 speciaal voor diegenen die het ambacht van kleding maken - letterlijk - naar een hoger niveau willen tillen. De opleiding is nu officieel een erkende Associate degree en dit bevestigt de kwaliteit van de opleiding.

Klik om meer te lezen. 

De opleiding Tailor Professional is een tweejarige voltijd coupeursopleiding voor échte makers. Ambacht wint aan betekenis en daarmee de vraag naar specialistisch vakmanschap. Zeker ook in de modepraktijk met aandacht voor maatwerk, duurzame technieken en kwaliteit.  

De opleiding is ontwikkeld door HBO Drechtsteden in samenwerking met Meesteropleiding Coupeur en ROC van Amsterdam/Flevoland. Streven naar perfectie, aandacht voor detail en kwaliteit zijn kernwaarden van de opleiding.

Erkenning

De drie onderwijsinstellingen spreken van een mijlpaal nu de opleiding officieel is geaccrediteerd. Naast het feit dat het iets zegt over de kwaliteit van de opleiding is het ook een stuk erkenning voor het ambacht van kleding maken. Vanuit het werkveld is er een grote behoefte aan mensen die dit in de vingers hebben. Door het positieve besluit wordt dit herkend en erkend.

“Het bevestigt de kwaliteit van onze coupeursopleiding, die in de afgelopen 11 jaar is opgebouwd en samen met HBO Drechtsteden is doorontwikkeld naar AD niveau”, aldus Han Bekke, voorzitter van Stichting Meesteropleiding Coupeur.