Actueel

9 november Symposium "Het belang van vorm"

Op zaterdag 9 november organiseert de Textielcommissie in samenwerking met Meesteropleiding Coupeur en de Jeruzalemkerk ertegenover dit symposium waarvan de inhoud naadloos aansluit op onze unieke vakopleiding.

“Met een veranderende modewereld, waarin duurzaamheid en respect voor de leefomgeving een steeds grotere rol spelen, is er ook weer een andere rol weggelegd voor de ambachtelijke manier van vorm maken.

 

Programma en Tickets: https://www.textielcommissie.nl/

 

Professor Christopher Breward, PhD, FRSE  The Shanghai Dandy

Kaat Debo, directeur MoMu – Modemuseum Antwerpen Patroon en kledingstuk bij Martin Margiela: een ingenieus spel van 2D en 3D

Madelief Hohé, conservator mode en kostuum, Kunstmuseum Patronen in XXSmall

 Roy Verschuren, meesterkleermaker,docent techniek en verzamelaar van kleermakersvakliteratuur Veranderende kennis van het bekleden van het lichaam

 Roger Gerards, directeur Meesteropleiding Coupeur Heb belang van vaardigheden voor kledingvormen

René Lugtigheid, docent en onderzoeker conservering en restauratie van Textiel bij de Universiteit van AmsterdamVoortgezet onderzoek: Het textiel uit het Palmhoutwrak 

Prof. dr. ir. Jouke Verlinden, hoofddocent bij de Faculteit van de universiteit van Antwerpen. Pronken en preserveren door printen: dromen van digitale reproductie van historische kleding

Wies Stortelder,conservator & restaurator textiel Modificatie


 

Koop uw tickets via Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/najaarssymposium-2019-het-bela…
TC-leden vanaf 15 september 2019, niet-leden vanaf 1 oktober 2019

 • 30 nov OPEN ATELIERS VAN 12 - 16 uur

  Op zaterdag 30 november ben je welkom tussen 12.00 en 16.00 uur om een kijkje te nemen achter de schermen in de ateliers; een plek vol passie voor het coupeursvak, creativiteit en ambitie! Ook kun je al je vragen stellen omtrent het coupeursvak en het leertraject, plus leermeesters en leerlingen ontmoeten. Er is divers werk van de leerling-coupeurs en alumni te zien en je kunt je inschrijven voor de opleiding of cursussen. 

   

 • Artikel Fashion United over Meesteropleiding Coupeur "We ontwerpen niet, we maken alleen"

  De kleermakers van Meester Coupeur: "We ontwerpen niet, we maken alleen".  

  Lees hier het gehele artikel

 • Vlisco & Meesteropleiding Coupeur

  Partners in Craft: Meesteropleiding Coupeur x Vlisco.

  De winnaars van de Vlisco Fashion & Development competitie in Westelijk Afrika ontvingen een zesdaagse trainingsprogramma van de Meesteropleiding Coupeur. De winnaars uit Ghana en Ivoorkust zijn hiervoor speciaal naar Nederland gekomen. Gedurende het trainingsprogramma ontvingen zij o.a. een Masterclass korset maken en een training in speciale technieken. Waaronder het spelen met diverse Vlisco dessins in bestaande patronen en deze dessins toepassen om een patroon te creëren.

  Dit project is onderdeel van een door Vlisco geïnitieerd opleidings- en werktraject dat deelnemers in bovengenoemde landen opleidt zelfstandig met Vliscostoffen en in Vlisco-ateliers ter plekke te kunnen werken. 
  Het hele programma bestond uit een werkbezoek aan de Vliscofabriek in Helmond, een trainingsdag op Vlisco HQ in Amstelveen en het zesdaagse programma van en op de Meesteropleiding Coupeur.

  Bekijk de film

  Bekijk de foto's op onze Facebookpagina.

   

 • Meesteropleiding Coupeur in TV-programma LifeStyleXperience

  Er is speciaal een item gemaakt over de Vakraad MITT: De mode- en interieurbranche waarin o.a. de directeur van de Meesteropleiding Coupeur de ambachtopleiding vertegenwoordigd en de ontwikkelingen van de mode-branche bespreekt.

  Uitzending Gemist?

  Bekijk de uitzending hier